Επιχειρήσεις

Στα Σκόπια -και όχι στην Ελλάδα -το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Next.e.Go


Σε φιάσκο καταλήγει η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση συμφωνία για τη δημιουργία εργοστασίου συναρμολόγησης-κατασκευής  ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα από την γερμανική Next.e.Go.

Παρακάμπτοντας τη συμφωνία, η εταιρεία προτίμησε τελικά να εγκαταστήσει την εργοστασιακή μονάδα της στην αλβανόφωνη περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας, κοντά την πόλη Τέτοβο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε επίσημα από την Next.e.Go και από την κυβέρνηση της Β. Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων υπεγράφη συμφωνία για το επενδυτικό project.

Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η εταιρεία θα επενδύσει 110 εκατ. ευρώ στη νέα μονάδα και  επιπλέον 30 εκατ. ευρώ που θα προέλθουν από κρατική επιδότηση. Η επένδυση θα δημιουργήσει αρχικά 600 θέσεις εργασίας, που θα αυξηθούν μελλοντικά σε πάνω από 1.000. Το εργοστάσιο θα ξεκινήσει την παραγωγική του λειτουργία σε δύο χρόνια.

Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου εγκατάστασης της βιομηχανικής μονάδας ηλεκτρικών αυτοκινήτων οφείλεται προφανώς και στο γεγονός ότι η Next.e.Go ελέγχεται μετοχικά από τον όμιλο ND Group της αλβανοκοσοβάρικης οικογένειας Destani, που κατάγεται από το Τέτοβο

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα