Επιχειρήσεις

Στα βήματα των Folli-Follie η ιταλική Bio-on


Η Quintessential Capital Management (QCM) που αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο με τα παραποιημένα οικονομικά στοιχεία των Folli-Follie, «ξεγυμνώνει» τώρα την ιταλική εταιρεία βιοπλαστικών «Bio-on».

Αναλύοντας τα οικονομικά στοιχεία της υποστηρίζει ότι πρόκειται για «χάρτινο πύργο»: Μία επιχείρηση-μαϊμού με μηδαμινή παραγωγή, ψεύτικες πωλήσεις και πλασματικά κέρδη, όπου η διοίκηση κλέβει τους μετόχους και εξαπατά τους επενδυτές. «Είναι μία τεράστια φούσκα, που βασίζεται σε προβληματική τεχνολογία και σε πλασματικές πωλήσεις μέσα από δίκτυο εικονικών εταιρειών», αναφέρεται στην έκθεση.

Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης, το αμερικανικό fund γνωστοποίησε ότι έχει ανοιχτή θέση στη μετοχή της Bio-on, ποντάροντας σε πτώση της.

Μετά από πολύμηνη έρευνα, η QCM διαπίστωσε ότι σχεδόν όλα τα έσοδα της Bio-on προέρχονται από εικονικές εταιρείες που ελέγχονται ή συνδέονται με την ίδια, ενώ αυτές οι εικονικές εταιρείες δεν έχουν ουσιαστικά παραγωγή ή δικές τους πωλήσεις.

Βρήκε επίσης ότι στις οικονομικές καταστάσεις εμφανίζονται απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είναι ανεπίδεκτες εισπράξεως, ενώ το μοναδικό εργοστάσιο της Bio-on εμφανίζεται να έχει κοστίσει 15 φορές περισσότερα απ’ ό,τι ανάλογες ανταγωνιστικές βιομηχανικές μονάδες.

«Η πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση της Bio-on είναι επισφαλής, καθώς τα βασικά περιουσιακά στοιχεία της είναι το αντιοικονομικό εργοστάσιό και οι απαιτήσεις  αμφισβητούμενης εισπραξιμότητας», αναφέρει στην έκθεση της η QCM «Βάσει των ανωτέρω, είμαστε της άποψης ότι η Bio-on οδεύει για μία καταστροφική κατάρρευση και η μετοχή της είναι άνευ αξίας».
Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεση η μετοχή της Bio-on υποχώρησε κατά 10,3% η διαπραγμάτευση της ανεστάλη.

Η ιταλική εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς της QCM, τονίζοντας ότι όλα τα οικονομικά της στοιχεία είναι ακριβή και ηλεγμένα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα