Οικονομία

Στο "σφυρί" του darkweb βγαίνουν δεδομένα από πιστωτικές- Μεγάλη επιχείρηση της Europol


Πωλήσεις προσωπικών δεδομένων από πιστωτικές κάρτες λαμβάνουν χώρα καθημερινά στο σκοτεινό μέρος του διαδικτύου, το Dark Web. Η έκταση των κυβερνοεπιθέσεων, κατά τους τελευταίους μήνες, έχει σημάνει συναγερμό σε Αρχές αλλά και τράπεζες, διαπιστώνοντας ότι ανυποψίαστοι πελάτες πέφτουν εύκολα θύματα απάτης.

Η πολυεθνική Επιχείρηση «Carding Action 2021», υπό την ηγεσία των Διωκτικών Αρχών της Ιταλίας και με την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου και της Europol, έβαλε στο στόχαστρο απατεώνες που πουλούσαν και αγόραζαν παραβιασμένα στοιχεία καρτών, σε ιστότοπους, οι οποίοι πωλούν δεδομένα κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Η εν λόγω επιχείρηση αυτή ήρθε σε συνέχεια της εξάρθρωσης των κυκλωμάτων, που βρίσκονταν πίσω από την «αγορά» DeepSea, με περισσότερες από 100.000 αναρτήσεις παράνομων προϊόντων. Τέσσερις διαχειριστές συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν 3,6 εκατομμύρια ευρώ σε κρυπτονομίσματα.  

Στο πλαίσιο της τρίμηνης Επιχείρησης «Carding Action», εντοπίστηκαν 12 άτομα που πουλούσαν παραβιασμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών και αναλύθηκαν 49.761 στοιχεία από δεδομένα κλεμμένων καρτών. Οι συνολικές ζημίες που απετράπησαν υπολογίζονται σε 14 εκατ. ευρώ. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις