Επιχειρήσεις

Στον ελβετικό όμιλο Emil Frey η Mercedes-Benz Ελλάς


Ο ελβετικός όμιλος Emil Frey Group, που είναι ο μεγαλύτερος έμπορος-διανομέας αυτοκινήτων στην Ευρώπη, εξαγόρασε την Mercedes-Benz Ελλάς, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην ελληνική αγορά ως αντιπρόσωπος-συνεργάτις της ομώνυμης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οπως ανακοινώθηκε, την περασμένη Τετάρτη 17 Αυγούστου υπεγράφη συμφωνία για τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της ελληνικής εταιρείας στο ελβετικό γκρουπ.

Οπως αναφέρει η ελληνική εταιρία:

• Η αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιτρέψει στην Mercedes-Benz Ελλάς να συνεχίσει κάτω από μια επιχειρηματική στέγη την προώθηση και τεχνική υποστήριξη των επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων Mercedes-Benz και smart, των φορτηγών Mercedes-Benz και Fuso καθώς και των λεωφορείων Mercedes-Benz και Setra στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι ο πρώην όμιλος Daimler έχει χωριστεί από τον Δεκέμβριο 2021 σε δύο ανεξάρτητους ομίλους (Mercedes-Benz Group και Daimler Truck Holding).

• Με τον Όμιλο Emil Frey, η Mercedes-Benz Ελλάς βρίσκει έναν έμπειρο και αξιόπιστο νέο μέτοχο, ο οποίος αποτελεί μακροχρόνιο συνεργάτη της Mercedes-Benz AG, με μεγάλη εμπειρία στην πώληση και επισκευή οχημάτων Mercedes-Benz σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές.

• Με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Mercedes-Benz Ελλάς, διασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών Πωλήσεων και Τεχνικής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της, στα ίδια σημεία με σήμερα.

Η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος του Emil Frey Group, του επί σειράς ετών μεγαλύτερου δικτύου διανομής οχημάτων στην Ευρώπη με πάνω από 620.000 πωλήσεις το 2021, εισέρχεται από το 1ο τρίμηνο του 2023 σε νέα τροχιά ανάπτυξης στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Σχεδιάζει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστική της θέση, σε μια περίοδο όπου ο κλάδος της αυτοκίνησης μετασχηματίζεται

. Για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μετάβαση στο νέο καθεστώς, η αλλαγή της ιδιοκτησίας θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η εταιρεία τονίζει ότι οι πελάτες της θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις ίδιες εξαιρετικές υπηρεσίες πωλήσεων και τεχνικής εξυπηρέτησης της Mercedes-Benz σε όλα τα ήδη γνωστά σημεία, καθώς η εταιρεία θα μεταβιβαστεί μαζί με τα υφιστάμενα συμβόλαια εξουσιοδοτημένων διανομέων & επισκευαστών και με ολόκληρο το προσωπικό της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς Ιωάννης Καλλίγερος, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε στρατηγικός εταίρος της Emil Frey AG και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξή της. Η Emil Frey AG είναι αναμφίβολα ηγέτης στον τομέα της εμπορίας αυτοκινήτων. Είμαστε βέβαιοι ότι η Mercedes-Benz Ελλάς, ως το πιο πρόσφατο μέλος της, θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση στην πολυτελή κατηγορία στην Ελλάδα και θα συνεχίζει να διαμορφώνει τις τάσεις στον ραγδαία μεταβαλλόμενο χώρο της αυτοκίνησης».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα