ΕΥΖην

Στον Sotheby's το δικαίωμα πώλησης της συλλογής τέχνης των Macklowe, αξίας $600 εκατ.


Ο οίκος Sotheby's κέρδισε το δικαίωμα πώλησης σε δημοπρασία της συλλογής έργων τέχνης του Αμερικανού μεγιστάνα ακινήτων, Harry Macklowe (Χάρι Μακλόου) και της πρώην συζύγου του, Linda.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία αναμένεται να πωληθεί η πιο ακριβή στην ιστορία συλλογή έργων ζωγραφικής και γλυπτών.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι στη δημοπρασία που θα γίνει σε δύο φάσεις, στις 15 Νοεμβρίου και τον Μάιο, θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η συλλογή περιλαμβάνει 65 έργα των γνωστότερων ονομάτων της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των Andy Warhol, Alberto Giacometti, Mark Rothko, Jeff Koons, Gerhard Richter και Cy Twombly.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sotheby's, Τσαρλς Στιούαρτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ανέφερε, ότι η πώληση της συλλογής θα γράψει ιστορία ως μία από τις καθοριστικές στιγμές της αγοράς τέχνης.

Ο οίκος Sotheby's παρουσιάζει τα κυριότερα έργα της συλλογής στη γκαλερί του στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια, οι πίνακες και τα γλυπτά θα ταξιδέψουν στον κόσμο για προβολή.

Η συλλογή πωλείται ως μέρος δικαστικής απόφασης στη διαδικασία διαζυγίου των Μακλόου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την αποτίμηση των έργων, ανέφεραν οι New York Times.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα