Άμυνα & Διπλωματία

Συνάντηση Κ. Τασούλα με τον Έντι Ράμα: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας


Τη συμβολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας και Αλβανίας τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Κωνσταντίνος Τασούλας υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό της Αλβανίας  Edi Rama, ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της παραμονής του στην Αθήνα.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ακόμη ότι σπουδαία γέφυρα που ενώνει τις δύο χώρες είναι η ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία και η κοινότητα των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Ελλάδα. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, αλλά και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, υπογραμμίζοντας τα οφέλη που είχε η χώρα μας από την 40χρονη ένταξή της στην Ε.Ε.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός κ. Edi Rama, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή του στην Αθήνα, αναφέρθηκε στη συνεχή βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, με την ευκαιρία και της παγκόσμιας μέρας ποίησης χάρισε στον κ. Rama μια γαλλόφωνη έκδοση με ποιήματα των Γιώργου Σεφέρη και Κώστα Καβάφη, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να σημειώνει την αγάπη του για την ποίηση του Καβάφη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης, ο ειδικός γραμματέας της Βουλής κ. Ευάγγελος Μπαγιώκος και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα κυρία Κωνσταντίνα Καμίτση. Τον Αλβανό πρωθυπουργό συνόδευαν η υπουργός Οικονομικών κυρία Delina Ibrahimaj, ο αναπληρωτής υπουργός υπεύθυνος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Εξωτερικές Οικονομικές Σχέσεις κ. Besart Kadia και η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα κυρία Luela Hajdaraga.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα