Αγορές

Συνεχίζει ασθμαίνοντας το ΧΑ - Μινι ράλι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


Σε ανοδική τροχιά παραμένει το χρηματιστήριο, ακολουθώντας ασθμαίνοντας τις ευρωπαϊκές τις αγορές που "τρέχουν" σήμερα  σε ρυθμούς μίνι ράλι. Ομως η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός - ένδειξη ότι τα μεγάλα χαρτοφυλάκια παραμένουν αδρανή, βλέποντας το βραχυχρόνιο ρίσκο να έχει αυξηθεί.

Τα αρχικά κέρδη έχουν περιορισθεί, αν και το τελευταίο δίωρο οι βασικοί δείκτες ανακάμπτουν  με αργό ρυθμό.

Ανοδο 0,55% σημειώνει αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης στις 643 μονάδες.  Την πρώτη ώρα της συνεδρίασης πήγε +1,06% στις 646,37 μονάδες. Κατά 0,60% ενισχύεται ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, κινούμενος στις 1.534 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε στο ξεκίνημα +2,09%, έχασε στη συνέχεια τα κέρδη του (υποχωρώντας στο +0,24%) και αυτή την ώρα ανακάμπτει πάλι σημειώνοντας +1%. Πειραιώς +1,5%, Εθνική και Attica Bank +1,3%, Alpha +0,8%, Eurobank +0,6%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ΕΧΑΕ και Lamda +1,7%, Μυτιληναίος και Jumbo +1,2%, ΔΕΗ, OTE και Σαράντης +0,5%. .
Στο κόκκινο Motor Oil, Aegean και Τιτάν -0,7%, Βιοχάλκο -0,5%.

Στα mid caps Ολυμπιακή Τεχνική και Ικτίνος +1,6%, Αβαξ +1,3%, Intracom +1%, Profile +0,8%.

Θετικό κλίμα διεθνώς

Το χρηματιστηριακό κλίμα έχει βελτιωθεί διεθνώς, καθώς ενισχύονται οι προσδοκίες ότι  μέχρι τα τέλη του έτους θα κυκλοφορήσουν πολλά εμβόλια κατά το κορονοϊού και η επιδημία θα αναχαιτισθεί. Ωθηση δίνουν σήμερα και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κεντρική ομοσπονδιακή τράπεζα "θα κάνει πολύ περισσότερα και θα κινηθεί χωρίς δογματισμούς για την τόνωση της οικονομίας και της απασχόλησης"

 Στην Ευρώπη DAX και CAC40 κερδίζουν πάνω από 2%, ο βρετανικός FTSE100 στο +1,3%. Ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα futures (+0,5%) στη  Wall Street, όπου ο S$P και ο Nasdaq σημείωσαν χθες νέα ιστορικά ρεκόρ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα