Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Διεκδικούμε την ανάπλαση της πλ. Ελευθερίας στη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης


Στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη παρέστη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

 "Αποδίδουμε φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Θεσσαλονίκη, η πόλη μας, είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή πόλη, μετά τη Βαρσοβία, που πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος.

 Είναι χρέος μας, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και αλήθειας, απέναντι στο ρατσισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία. Σήμερα που στον κόσμο μαίνονται νέες πολεμικές συγκρούσεις είναι επιτακτική η ανάγκη για ειρήνη και πάνω από όλα για προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και η διατήρηση της συλλογικής μνήμης δεν είναι υπόθεση μόνο των ιστορικών.

 Είναι το δημοκρατικό μας καθήκον.

 Γι αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, που με ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα.

 Η Πλατεία που θα μας θυμίζει για πάντα το Μαύρο Σάββατο της 11ης Ιουλίου του 1942.

 Το Μουσείο Ολοκαυτώματος, χρέος μας απέναντι στη γενιά των θυμάτων.

 Σήμερα και κάθε μέρα, Όλοι Μαζί φωνάζουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ". 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα