Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν, όπου συζήτησαν αρχικά για την κατάσταση του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε ότι η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να φέρει και πάλι τα αντιμαχόμενα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ότι θα μπορούσε να αναλάβει ρόλο οικοδεσπότη στις ειρηνευτικές συνομιλίες.
Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε τη σημασία της έναρξης μιας διαπραγματευτικής διαδικασίας που θα περιλαμβάνει και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης, χωρίς αποκλεισμούς.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις εξελίξεις στη Γάζα, όπου ο Ερντογάν δήλωσε ότι οποιοδήποτε σχέδιο μετεγκατάστασης των Παλαιστινίων σε άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος ή η Ιορδανία, είναι απαράδεκτο.