ΕΥΖην

Το Χονγκ Κονγκ θα επιχορηγεί κινηματογραφικές συμπαραγωγές με την Ευρώπη


Θα διαθέτει πάνω από ένα εκατ. δολάρια ανά πρότζεκτ

Το Χονγκ Κονγκ θα διαθέσει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια ανά πρότζεκτ σε συμπαραγωγές ταινιών με την Ευρώπη, στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης που θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου στο Βερολίνο, σύμφωνα με το Variety.

Οι αρχές χρηματοδοτούν επίσης επίσκεψη στο Βερολίνο επιλεγμένης ομάδας παραγωγών και σκηνοθετών.

Το Σχέδιο Χρηματοδότησης Κινηματογραφικής Συνεργασίας Χονγκ Κονγκ-Ευρώπης-Ασίας είναι μια επέκταση του προγράμματος Χονγκ Κονγκ-Ασίας, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους με στόχο να προσφέρει πρόσθετη υποστήριξη απέναντι σε προκλητικές τρέχουσες εξελίξεις στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μέσω του νέου προγράμματος καλούνται δημιουργοί ταινιών από το Χονγκ Κονγκ, τις ευρωπαϊκές και / ή ασιατικές χώρες να αναπτύξουν κοινές ιδέες, να προωθήσουν νέες συνεργασίες ταλέντων και να υποβάλουν αίτηση για έναν μόνο γύρο στήριξης το 2024.

Διαχειριστής του προγράμματος είναι το Συμβούλιο Ανάπτυξης Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ και προωθείται από το CreateHK, ειδικό γραφείο που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο του 2009 για να πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη δημιουργικών βιομηχανιών στο Χονγκ Κονγκ.

Κάθε κινηματογραφικό έργο θα λάβει επιχορήγηση έως και 1,1 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με το ύψος του προϋπολογισμού παραγωγής της ταινίας. Έργα με προϋπολογισμούς κάτω από αυτό το ανώτατο όριο θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν πλήρως από την επιχορήγηση, ενώ εκείνα που έχουν μεγαλύτερο κόστος αναμένεται να αντλήσουν το υπόλοιπο από άλλες δημόσιες ή ιδιωτικές πηγές.

«Με την επιτυχία της πρώτης φάσης, είμαστε τόσο χαρούμενοι που επεκτείνουμε περαιτέρω το αποτύπωμα της συνεργασίας μας στην Ευρώπη και ανακοινώνουμε την έναρξη του "Σχεδίου Χρηματοδότησης Συνεργασίας Κινηματογράφου Χονγκ Κονγκ-Ευρώπης-Ασίας" στη Μπερλινάλε» δήλωσε ο δρ. Γουίλφρεντ Γουόνγκ, πρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ. «Αυτό το πρόγραμμα έχει στόχο να παράσχει χρηματοδότηση για κινηματογραφικά έργα - συμπαραγωγές με κινηματογραφιστές από ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες, ενισχύοντας την παρουσίασή τους στις διεθνείς αγορές και προωθώντας τις σε βάθος ανταλλαγές και την αμοιβαία μάθηση» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα