Τράπεζες

Βγαίνει στις αγορές η Alpha Bank για άντληση 300 εκατ.ευρώ


Έξοδο στις αγορές θα πραγματοποιήσει η Alpha Bank με την έκδοση ενός νέου AT1 (Additional Tier 1) τίτλου. Στόχος της τράπεζας, η οποία θέλει να εκμεταλλευτεί το θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία μετά την αναβάθμιση από τη Moody’s, είναι να αντλήσει 300 εκατομμύρια ευρώ. Το κλίμα μοιάζει ευνοϊκό μετά και την επιτυχημένη έκδοση του νέου κρατικού 10ετούς ομολόγου, πριν μερικές εβδομάδες.

Η Alpha Bank έδωσε εντολή για την έκδοση στη Citi (Sole Structuring Advisor) και στις Barclays, BofA Securities, Citi, J.P. Morgan (Joint Bookrunners).  Σύμφωνα με την πληροφόρηση που προέρχεται από την τράπεζα, για την έκδοση προετοιμάζεται μια σειρά παρουσιάσεων σε ενδιαφερόμενους επενδυτές σταθερού εισοδήματος. Η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ομίλου, όπως αυτή είχε παρουσιαστεί πριν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του 2021.

Η έκδοση όπως προαναφέρθηκε, αφορά τίτλο Additional Tier 1 και προσμετράται στα κεφάλαια, ενώ έχει δυνατότητα επαναγοράς σε 5,5 χρόνια. Η αξιολόγηση θα δοθεί από τον οίκο Moody’s.

H Αlpha Bank είναι η δεύτερη ελληνική τράπεζα που βγαίνει στις αγορές το 2023. Είχε προηγηθεί η Eurobank με την έκδοση  6ετούς ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred)
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Alpha Bank