Διεθνή

Βουλγαρία: Ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε το προηγούμενο 24ωρο


Η Βουλγαρία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο ρεκόρ μολύνσεων covid-19, 12.399, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα περισσότερα κρούσματα να οφείλονται στο νέο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού.

Η χώρα της ΕΕ, λιγότερο από το 30% των 7 εκατομμυρίων κατοίκων της οποίας έχει ανοσοποιηθεί κατά της covid-19, κατέγραψε και ρεκόρ θανάτων, 73.

Συνολικά στη Βουλγαρία έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 903.000 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 32.869 θάνατοι.

Η νέα κεντρώα κυβέρνηση της χώρας έχει κάνει έκκληση στους Βούλγαρους, που αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τα εμβόλια, να ανοσοποιηθούν προκειμένου να μην ασκηθεί πίεση στα νοσοκομεία, γεγονός που θα την αναγκάσει να υιοθετήσει αυστηρότερους περιορισμούς.

Περίπου 5.300 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή την περίοδο με cοvid-19, εκ των οποίων 692 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Η πρόσφατη άνοδος του αριθμού των παιδιών που βρίσκονται θετικά στον κορονοϊό ώθησε τις αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν τις διακοπές για τη μέση του σχολικού έτους, οι οποίες ξεκινούν στις 29 Ιανουαρίου, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας.

Περισσότερο από το 38% των μαθητών πλέον κάνουν τηλεκπαίδευση, ενώ από αύριο Πέμπτη τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ στην πρωτεύουσα Σόφια θα λειτουργούν στο 50% της χωρητικότητας του και θα πρέπει να κλείνουν στις 22:00.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα