Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ (WADA), έκανε γνωστό ότι ορισμένα από τα στοιχεία των αθλητών που διέρρευσαν από μια ρωσική ομάδα χάκερ στον κυβερνοχώρο, έχουν υποστεί αλλαγές από την αρχική τους μορφή.
Η ομάδα αυτή, κυκλοφόρησε τα πρώτα εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, στις 13 Σεπτεμβρίου και έκτοτε δημοσιοποίησε ακόμα πέντε παρτίδες, με συμμετοχή αθλητών από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Βρετανία, Πολωνία και Δανία, με αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Οι Ρώσοι χάκερ, γνωστοί ως APT28 και Fancy bear, όπως αποκάλυψε ειδική υπηρεσία ασφάλειας από ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο, έχει δημοσιεύσει στοιχεία για αθλητές, όπως η γυμνάστρια Σομίν Μπάιλς, Σερένα και Βένους Γουίλιαμς από το τένις και τον Αγγλο χρυσό ολυμπιονίκη του γκολφ, Τζάστιν Ρόουζ.
Η WADA έχει τονίσει ότι οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διοίκησης και διαχείρισης αντι-ντόπινγκ (ADAMS) μέσω ενός προγράμματος που δημιούργησε η ΔΟΕ για τους Αγώνες του Ρίο.
Σύμφωνα με την WADA, ο λογαριασμός, περιλαμβάνει εμπιστευτικά ιατρικά δεδομένα, όπως εξαιρέσεις λόγω θεραπευτικής χρήσης, οι οποίες εκδίδονται από τις αθλητικές ομοσπονδίες και εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ, προκειμένου να επιτρέπεται στους αθλητές να λαμβάνουν ορισμένες ουσίες.
«Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η WADA διαπίστωσε πως δεν αντανακλούν με ακρίβεια τα στοιχεία της ADAMS, όλα τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την ομάδα χάκερ. Ως προτεραιότητα είναι να ενθαρρύνουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επικοινωνήσουν με την WADA , εάν αντιληφθούν τυχόν ανακρίβειες στα δεδομένα που έχουν κυκλοφορήσει,» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η WADA έχει έλθει σε επαφή με τους εθνικούς οργανισμούς αντι-ντόπινγκ και διεθνείς ομοσπονδίες των οποίων οι αθλητές έχουν εμπλακεί, ενώ πιστεύει ότι οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα για τις έρευνες του οργανισμού σχετικά με την κρατική χορηγία ντόπινγκ στη Ρωσία.
ΕΥΖην
Από κατοικίδιο, οικογένεια: Η επιστήμη για τη μεταμορφωτική σχέση ανθρώπων και σκύλων
Οι σκύλοι, αυτοί οι πιστοί σύντροφοι, έχουν πλέον ξεπεράσει τον ρόλο του «κατοικιδίου». Έχουν γίνει φίλοι, μέλη της οικογένειας, φύλακες και για κάποιους ακόμα και αγαπημένα «παιδι ...