Αγορές

Wall Street: Κοντά στα υψηλά τους Dow και S&P - Μικρές απώλειες για τον Nasdaq


Με κέρδη για τους Dow Jones και S&P έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα και στη δημοσιοποίηση της Beige Book από την Fed.

Ειδικότερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε το Netflix. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 3,19 δολ. και τα έσοδα στα 7,48 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 2,56 δολ. και τα έσοδα στα 7,48 δισ. Επιπλέον οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 4,4 εκατ. έναντι 1,5 εκατ. το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν λιγότερους νέους συνδρομητές και συγκεκριμένα 3,84 εκατ.

Παράλληλα, θετικές εντυπώσεις άφησαν τα αποτελέσματα της Verizon παρόλο που τα έσοδα, αυξήθηκαν μεν αλλά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,41 δολ. και τα έσοδα στα 32,9 δισ. ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,37 δολ. και έσοδα στα 33,2 δισ. δολάρια.

 Οριακά κέρδη 0,18% σημείωσε η μετοχή της Tesla, που ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι ελλείψεις ημιαγωγών και γενικά τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού "επιβράδυναν" τη λειτουργία των εργοστασίων της.

Κέρδη 3,33% έγραψε ο τίτλος της Abbott Laboratories που ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Εξάλλου, στη δημοσιότητα δόθηκε νωρίτερα η Beige Book από την Fed σύμφωνα με την οποία η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο προς μέτριο ρυθμό τον Οκτώβριο, αν και σε κάποιες περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε λόγω των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και των ελλείψεων εργαζομένων.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,43% ή 152 μονάδες στις 35.609, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4,536 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,05% στις 15.121. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά, ο Dow Jones κατάφερε να περάσει πάνω από το ιστορικό υψηλό των 35.625 μονάδων.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των UnitedHealth (+2,5%) και Verizon (+2,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-1,3%) και McDonalds (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,1% στα 83,87 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.784 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς υποχώρησε οριακά στο 1,63% ενώ στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1655 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις