Αγορές

Χωρίς δυναμική το χρηματιστήριο


Επιφυλακτικότητα και χαμηλές προσδοκίες για τη βραχυχρόνια πορεία της αγοράς υποδηλώνει η εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Η πλαγιοανοδική κίνηση των βασικών δεικτών συνεχίζεται μέσα στη ζώνη συσσώρευσης με "οροφή" της 910 μονάδες, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και ο τζίρος χαμηλός.

Σε τρεις ώρες συνεδρίασης.έχουν διακινηθεί μετοχές αξίας περίπου 15 εκατ. ευρώ. Η συναλλακτική άπνοια  αντανακλά την απροθυμία ισχυρών χαρτοφυλακίων να επωμισθούν πρόσθετο ρίσκο, σε μιά περίοδο που η αγορά στερείται δυναμικής.

Η "συγχορδία" θετικών εκθέσεων και αισιόδοξων προβλέψεων από ξένους οίκους δεν φαίνεται να έχει ενισχύσει το αγοραστικό ενδιαφέρον. Προβληματίζουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, τα δημοσιονομικά στοιχεία και οι οικονομικές επιπτώσεις από τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Αρνητική η επίδραση από τις ευρωπαϊκές αγορές, που είναι σήμερα "μουδιασμένες". Κατά 0,30% υποχωρούν αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες DAX, FTSE100 και CAC40.

Μετοχές και δείκτες

Οσον αφορά  το ΧΑ αναλυτές εκτιμούν ότι παραμένει σε φάση συσσώρευσης, που θα τελειώσει με μια κίνηση εκτόνωσης - ανοδική ή καθοδική. Προς το παρόν οι βασικοί δείκτες κινούνται σε μικρό εύρος διακύμανσης με θετικό πρόσημο.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται αυτή την ώρα στις 903,6 μονάδες με οριακά κέρδη 0,17%. Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 0,20%, στις 2.185 μονάδες. Σχεδόν αμετάβλητος ο δείκτης FT40M των mid caps.
Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει +0,68%, κινούμενος ανοδικά τα τελευταία λεπτά. Alpha.και Eurobank +0,9%, Εθνική +0,7%, Ελλάδος +0,5%, Πειραιώς -1,2%, Attica Bank -0,5%.

Καλύτερη η εικόνα στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips. Προηγούνται ΕΛΠΕ +2,4%, ΕλβάλΧαλκόρ +1,2%, ΑΔΜΗΕ +1%,  ΔΕΗ +0,8%, Σαράντης +0,5%.Στο κόκκινο Ελλάκτωρ -2%,  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -1,3%, Βιοχάλκο και ΟΛΠ -0,7%..

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης