Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι επιτέθηκαν σήμερα στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι Χούθι δήλωσαν ότι αυτή η επίθεση αποτελεί αντίποινα για τις πρόσφατες αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις που, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, σκότωσαν πολλά ηγετικά στελέχη των ανταρτών.
Η Ουάσινγκτον δεν έχει επιβεβαιώσει την επίθεση κατά του USS Harry Truman. Παράλληλα, ο αρχηγός των Χούθι, Αμπντέλ Μαλέκ αλ-Χούθι, κάλεσε τους Υεμενίτες να διαδηλώσουν κατά των αμερικανικών επιθέσεων, που, σύμφωνα με τους Χούθι, έχουν προκαλέσει τον θάνατο 53 ανθρώπων, περιλαμβανομένων παιδιών, στην πρωτεύουσα Σαναά.
Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο αλ-Χούθι προειδοποίησε ότι οι Χούθι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις κατά αμερικανικών εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν τις στρατιωτικές τους ενέργειες στην Υεμένη. Ο αλ-Χούθι δήλωσε επίσης ότι η στρατηγική των Χούθι δεν περιορίζεται πια μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά επεκτείνεται και κατά των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις αμερικανικές δυνάμεις ως στόχο.
Ο ΟΗΕ, εκφράζοντας ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, κάλεσε τις ΗΠΑ και τους Χούθι να σταματήσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες και να επιδιώξουν έναν διάλογο για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.