ΕΥΖην

Υπαρκτό στον τρισδιάστατο κόσμο μας το φόρεμα του πίνακα του Μποτιτσέλι "Η Γέννηση της Αφροδίτης"


Το φόρεμα και τον μανδύα που απεικονίζονται στον πασίγνωστο πίνακα του Σάντρο Μποτιτσέλι «Η Γέννηση της Αφροδίτης» ανακατασκεύασε ο Αμερικανός σχεδιαστής προϊόντων Nik Bentel, με τη βοήθεια ιστορικών τέχνης και μόδιστρων.

«Όταν ο Μποτιτσέλι ολοκλήρωσε τον περίφημο πίνακα το 1486, απροσχεδίαστα έγινε σχεδιαστής μόδας, εντάσσοντας στο έργο ζωγραφικής το φόρεμα» δηλώνει.

Στο επίκεντρο του -εμπνευσμένου από μυθολογική αφήγηση του Οβίδιου- πίνακα είναι η μόλις γεννημένη Αφροδίτη, η οποία φθάνει στην ακτή πάνω σε ένα γιγαντιαίο όστρακο. Στα δεξιά, μια γυναικεία φιγούρα περιμένει την άφιξή της για να καλύψει τη γυμνή θεά με ένα μανδύα. Λόγω των ανθών στο φόρεμά της, πιστεύεται ότι η φιγούρα αυτή είναι η Ώρα της άνοιξης (οι Ώρες ήταν ήσσονες θεότητες, συνδεδεμένες με τις εποχές).

Μετά από σπουδές των υλικών του πίνακα και μαθήματα από ιστορικούς τέχνης και ζωγράφους, ο Bentel ξεκίνησε να αναδημιουργήσει τα ενδύματα όσο πιο πιστά γίνεται· από τα μπλουέ (σ.σ. κενταύριο ο κύανος) στο φόρεμα μέχρι τις μαργαρίτες στον μανδύα.

Από 30% λινό και 70% βαμβάκι, το "Botticelli Dress" αποτελείται από δύο κομμάτια με περίπου 50 λουλούδια κεντημένα επάνω του. Ο πλεκτός από μαλλί κασμίρ μανδύας έχει επάνω του κεντημένες λευκές και κόκκινες μαργαρίτες.

Κατασκευάστηκαν μόνον 100 φορέματα και 100 μανδύες και η επίσκεψη στον ιστότοπο του Αμερικανού σχεδιαστή ( http://www.nikolasbentelstudio.com/ ) προσφέρει τη δυνατότητα λεπτομερούς εξέτασης του αποτελέσματος του εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης