Νέο Επιχειρείν

Ζητούνται ιδέες που "γκρεμίζουν τείχη": Ο διαγωνισμός καινοτομίας Falling Walls Lab και στην Ελλάδα


Τον διεθνή διαγωνισμό "Falling Walls Lab" φέρνουν στην Ελλάδα το Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά" σε συνεργασία με τον ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo.

Αναζητούνται λοιπόν ιδέες που "γκρεμίζουν τείχη", από ταλαντούχους φοιτητές, ερευνητές και επαγγελματίες που βρίσκονται στα πρώτα βήματα της καριέρας τους και θέλουν να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους.

Το Falling Walls Lab είναι ένα διεθνές φόρουμ για τη νέα γενιά καινοτόμων, πρωτοπόρων, δημιουργών και οραματιστών. Στόχος του είναι η σύνδεση νέων επιστημόνων και επιχειρηματιών από όλους τους τομείς σε μια πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης που τους βοηθά να προωθήσουν τις καινοτομίες τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν σχέσεις μεταξύ τους, χτίζοντας ένα παγκόσμιο δίκτυο και μια βιώσιμη κοινότητα καινοτόμων.

To Falling Walls Lab διοργανώνεται από το Ίδρυμα Falling Walls Foundation και χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, τη Γερουσία του Βερολίνου, τη Google και τη Huawei. Υποστηρίζεται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας και τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Κάθε νέος επιστήμονας, ερευνητής ή επιχειρηματίας άνω των 18 ετών που πιστεύει ότι έχει μια καινοτόμα ιδέα «ικανή να γκρεμίσει τείχη», μπορεί να την παρουσιάσει και να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας.

Όσοι επιλεγούν, θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για να παρουσιάσουν το έργο τους σε συναδέλφους, σε μία κριτική επιτροπή ακαδημαϊκών και ειδημόνων από τον χώρο των επιχειρήσεων και στο ευρύ κοινό.

Ο στόχος είναι να διεκδικήσουν τη νίκη στον ελληνικό τελικό, με την οποία θα εξασφαλίσουν μία συμμετοχή στον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού Falling Walls Lab Finale, που θα λάβει χώρα στο Βερολίνο στις 7 Νοεμβρίου 2021, αλλά και ένα εισιτήριο για τη συνδιάσκεψη «Falling Walls Conference» (7-9 Νοεμβρίου 2021).

Στον παγκόσμιο τελικό οι 100 φιναλίστ από όλο τον κόσμο θα κληθούν να πείσουν μία κριτική επιτροπή υψηλού επιπέδου για τις λύσεις που προτείνουν σε μερικές από τις πιο πιεστικές προκλήσεις της εποχής μας και να διεκδικήσουν τον τίτλο του νικητή "Breakthrough Winner" στην κατηγορία «Αναδυόμενα Ταλέντα» ("Emerging Talents"), ένα χρηματικό ποσό και την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους ξανά στη σκηνή του Falling Walls Conference.

Ο ελληνικός διαγωνισμός Falling Walls Lab Greece θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Μπορεί να υποβάλει κάποιος αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικά έως τις 27 Ιουνίου 2021 στη διεύθυνση:

http://https//falling-walls.com/lab/apply/greece/

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://falling-walls.com/lab/ ή στο info@falling-walls-greece.com

Διαβάστε επίσης