Τράπεζες

Πώς αξιολογεί η BofA τις ελληνικές τράπεζες και τα ομόλογά τους


Θετικό πρόσημο προσδίδει στις ελληνικές τράπεζες η Βank of America, τις οποίες «επιχαίρει» για το γεγονός ότι πετυχαίνουν τους στόχους που αφορούν τη μείωση των «κόκκινων» ανοιγμάτων και την εξυγίανση των ισολογισμών τους.  Η BofA, σημειώνει, ωστόσο, ότι Εθνική Τράπεζα αλλά και Eurobank είναι πιο κοντά στον στόχο-ορόσημο του μονοψήφιου δείκτη NPE.

Κομβικό ρόλο στην θετική πορεία που καταγράφουν οι ελληνικές τράπεζες, αποτελεί το σχέδιο «Ηρακλής» που ενίσχυσε σημαντικά το εγχείρημα απομείωσης των «κόκκινων» ανοιγμάτων, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Bank of America, τονίζοντας παράλληλα ότι οι προοπτικές  εμφανίζονται θετικές, ελέω της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και των ευρωπαϊκών πόρων (Ταμείο Ανάκαμψης), που θα διοχετευτούν σ’ αυτές.

Αναφορικά με τα ομόλογα των τραπεζών, η ΒofA δίνει στάση overweight στα senior (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας), της Eurobank και της Εθνικής, όπως επίσης και στο Tier 2 της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης, διατηρεί στάση market weight στο πρόσφατο ΑΤ1 ομόλογο της Πειραιώς, όπως και στο Tier 2 της Εθνικής.

Να θυμίσουμε ότι χθες έγινε γνωστό ότι  η Alpha Bank θα προχωρήσει στην έκδοση senior ομολόγου (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας), που θα έχει διάρκεια 6,5 ετών και δυνατότητα ανάκλησης στα 5,5 έτη Στόχος της τράπεζας είναι να αντλήσει 500 εκατομμύρια ευρώ, με μικρό επιτόκιο. Την περασμένη εβδομάδα η Eurobank ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δεύτερη κατά σειρά έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred) μέσα στο έτος 2021, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού θεσμικών επενδυτών. Το βιβλίο προσφορών υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,5 φορές, ενώ το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 2,375%. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα