Χρηστικά

ΑΑΔΕ: Πληρωμές φόρων και με κάρτες εξωτερικού


H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων έχει βάλει στις ράγες το σχέδιο που προβλέπει την πληρωμή φόρων και τελών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες του εξωτερικού.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα διευκολύνει πολύ τους Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και έχουν φορολογικές εκκρεμότητες στην Ελλάδα,  σχετιζόμενες κυρίως με ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία. Βάσει των στοιχείων της ΑΑΔΕ πάνω από 140.000 φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στις ΗΠΑ, έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα και πληρώνουν στην Ελλάδα φόρους ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος που συνολικά ξεπερνούν τα 74 εκατ. ετησίως.

Η Ανεξάρτητη Αρχή «τρέχει» τον σχετικό διαγωνισμό που αφορά την υλοποίηση συστήματος αποδοχής ξένων καρτών στο δίκτυο EFT/POS της ΑΑΔΕ και e-POS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Η υποβολή των προσφορών θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου.

Τα λογισμικά που παρουσιάσουν οι υποψήφιο στον διαγωνισμό, πρέπει να εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών κάρτας VISA και Mastercard. Προαιρετικά θα εξυπηρετούν τις κάρτες που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών DINNERS, AMERICAN EXPRESS και China Union Pay, για τις οποίες θα ισχύει το ύψος προμήθειας των υποχρεωτικών καρτών.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα