Με μικτά πρόσημα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Wall Street, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) την επόμενη εβδομάδα, όπου οι αναλυτές θεωρούν πλέον ιδιαίτερα πιθανή μια νέα μείωση των επιτοκίων.
Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά κατά 0,07% ή 31 μονάδες, κλείνοντας στις 47.851 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 6.857 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,22% στις 23.505 μονάδες.
Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+3,7%) και Nvidia (+1,7%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των 3M Co (-2,5%) και UnitedHealth (-2%).
Νωρίτερα, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας προκάλεσαν έκπληξη, καθώς ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε σημαντικά, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών. Οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν στις 191.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 29 Νοεμβρίου, από 218.000 την προηγούμενη εβδομάδα — το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο στις 220.000.
Παράλληλα, τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ συνέχισαν την αποκλιμάκωση για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη Freddie Mac, το μέσο επιτόκιο 30ετούς σταθερού στεγαστικού δανείου υποχώρησε στο 6,19%, από 6,23% την προηγούμενη εβδομάδα.
Στην αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις ακολούθησαν ανοδική πορεία, με το 10ετές να ενισχύεται κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,10%, ενώ το 2ετές ανέβηκε επίσης κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,53%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, το Brent ανέβηκε 1,1% στα 63,62 δολάρια το βαρέλι, ενώ το WTI ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 59,72 δολάρια. Ο χρυσός κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά κατά 0,2%, διαμορφούμενος στα 4.239 δολάρια/ουγγιά.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ, φτάνοντας στο 1,1649.