Αγορές

Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα στις ευρωαγορές


Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές να εστιάζουν στις ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων, στη σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν και επαναλειτουργίας των Στενών του Ορμούζ παραμένουν σε αδιέξοδο και στην αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τον ΟΠΕΚ και τον ΟΠΕΚ+.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει οριακά 0,04% στις 24.054 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC χάνει 0,47% στις 8.086 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 πέφτει 0,47% στις 10.284 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 0,21% στις 47.956 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται 0,62% χαμηλότερα στις 17.664 μονάδες.

Στο μέτωπο της σύγκρουσης ΗΠΑ-Ισραήλ με το Ιράν, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να λέει διακριτικά σε στελέχη της κυβέρνησής του να προετοιμαστούν για έναν «παρατεταμένο» αποκλεισμό του Ιράν, καθώς οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου με το καθεστώς παρατείνονται.

Την Τρίτη, η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη «Αμερικανούς αξιωματούχους», ότι ο Τραμπ έχει πει στους συνεργάτες του πως ο αποκλεισμός του Ιράν θα συνεχιστεί, καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν σε μεγάλη απόσταση ως προς τον διακηρυγμένο στόχο του Τραμπ να αναγκάσει το καθεστώς να εγκαταλείψει πλήρως τις δυνατότητές του σε πυρηνικά όπλα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα