Διεθνή

Airbnb: Διατηρείται η απαγόρευση των πάρτι σε όλα τα ακίνητα


Tην παράταση του απαγορευτικού στη διεξαγωγή πάρτι σε όλα τα ακίνητα της πλατφόρμας της διατήρησε η Airbnb, επικαλούμενη την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το απαγορευτικό έχει αρχίσει να εφαρμόζεται από τον περασμένο Αύγουστο και η τωρινή διεύρυνση του αφορά το διάστημα μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού. Μάλιστα, η εταιρεία ξεκαθάρισε σε αυστηρό τόνο πως θα κινηθεί νομικά σε περίπτωση που διαπιστώσει παραβάσεις, είτε από την πλευρά των ιδιοκτητών είτε από την πλευρά των ενοικιαστών.

Για τον ίδιο λόγο η Airbnb είχε αφαιρέσει, όπως και θα συνεχίσει, την ένδειξη «event-friendly» από τα φίλτρα αναζήτησης της πλατφόρμας της.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Μπράιαν Τσέσκυ, η εταιρεία θέλει να διατηρήσει το ρόλο της στο πλευρό της προστασίας του κοινωνικού συνόλου, σε ένα διάστημα που τα ταξίδια ξεκινούν και πάλι και είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο να επανέλθει στην κανονικότητα.

Εξάλλου, για το λόγο αυτό η εταιρεία έχει προβλέψει αναζωπύρωση του κλάδου και καλύτερες επιδόσεις σε επίπεδο κρατήσεων, ήδη από το καλοκαίρι. Μόνο στις ΗΠΑ, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, οι κρατήσεις ξεπέρασαν τα προ της πανδημίας επίπεδα σημειώνοντας άνοδο κατά 52%(!) στα 10,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις