Αγορές

Αλματώδης άνοδος 250% στις κλοπές κρυπτονομισμάτων


Κορυφώθηκαν, εντός του 2018, οι επιθέσεις από χάκερ σε ανταλλακτήρια και πλατφόρμες, με σκοπό την κλοπή κρυπτονομισμάτων.

Όπως αναφέρει έκθεση της CipherTrade, κατά το πρώτο 9μηνο του τρέχοντος έτους, οι κλοπές ψηφιακών νομισμάτων από κυβερνοεπιθέσεις έφτασαν τα 927 εκατ. δολάρια, καταγράφοντας ραγδαία άνοδο της τάξης του 250%, σε σχέση με το 2017.

H εν λόγω έκθεση έδειξε ακόμα πως αυξήθηκε, από 20 έως 60 εκατ. δολάρια, ο αριθμός μικρότερων κλοπών σε ανταλλακτήρια και πλατφόρμες συναλλαγών, ενώ το τρίτο τρίμηνο έφτασαν στα 173 εκατ. δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα που κλάπηκαν από ανταλλακτήρια το 2017 φτάνουν στα 266 εκατ. δολάρια.

Ο Dave Jevanes, CEO της CipherTrace, σε δηλώσεις του στο Reuters, τόνισε: «Οι ρυθμιστικές αρχές παραμένουν ακόμα μερικά χρόνια πίσω, γιατί υπάρχουν μόνο μερικές χώρες που έχουν εφαρμόσει πραγματικά ισχυρούς νόμους ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος».

Παράλληλα, η έρευνα της CipherTrace αποδεικνύει ότι τα μεγάλα ανταλλακτήρια χωρών που δεν έχουν αυστηρή νομοθεσία για το μαύρο χρήμα, χρησιμοποιούνται, από το 2009, ως "πλυντήρια" bitcoin, τα οποία ανήλθαν σε 2,5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις