Τράπεζες

Στις αγορές με senior preferred ομόλογο η Alpha Bank


Παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα  και στο κόστος χρήματος έχει εκτοξευθεί, οι τράπεζες συνεχίζουν τις εκδόσεις senior preferred ομολόγων (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας). Τώρα είναι η σειρά της Alpha Bank, η οποία θα εκδώσει senior ομόλογο 4,5 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 χρόνια, με στόχο την άντληση 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Η ελληνική τράπεζα έδωσε εντολή σε BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs και Morgan Stanley για να  προετοιμάσουν την έκδοση, η οποία θα διενεργηθεί στο άμεσο μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στις αγορές. Το νέο ομόλογο αναμένεται ότι θα λάβει αξιολόγηση στο Ba3 από τη Moody’s και στο B+  από την S&P.

Παράλληλα η Alpha Bank ανακοίνωσε επίσης προσφορά επαναγοράς για τα ομόλογα ύψους 400 εκατ. ευρώ που λήγουν στις 14 Φεβρουαρίου του 2024 και έχουν κουπόνι 3%. Tο ανώτατο επίπεδο αποδοχής θα ανακοινωθεί μετά την τιμολόγηση των νέων τίτλων και αναμένεται να είναι τουλάχιστον ίσο των κεφαλαίων που θα συγκεντρωθούν από τη νέα έκδοση.

H προηγούμενη έκδοση στην οποία προέβη η Αlpha Bank, έγινε με επιτόκιο 7,25%, ενώ όπως προαναφέρθηκε το σύνολο των εκδόσεων που πραγματοποίησαν οι τράπεζες, έγιναν με «αλμυρό» επιτόκιο. Η πρόσφατη έκδοση της Eurobank είχε τελικό επιτόκιο 10,25%, ενώ της Πειραιώς  8,5%. Επίσης η έκδοση της Εθνικής που και αυτή βγήκε στις αγορές με senior ομόλογο, διαμορφώθηκε σε 7,50%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα