Επιχειρήσεις

ΑΜΚ και λογιστική εξυγίανση από την ΕΛΓΕΚΑ


Με νέα κεφάλαια ενισχύεται η εισηγμένη εταιρεία ΕΛΓΕΚΑ, που πρωταγωνιστούσε την προηγούμενη δεκαετία στον τομέα εισαγωγών και χονδρικού εμπορίου τροφίμων, διαθέτοντας μεγάλο δίκτυο διανομών. Παράλληλα εξυγιαίνει τον ισολογισμό της, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για διανομή μερισμάτων εφ' όσον επιστρέψει σε κερδοφορία.

Μετά από μιά μακρά περίοδο σταδιακής συρρίκνωσης των εργασιών και αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων,  η εταιρεία βρίσκεται στην αφετηρία ανάκαμψης, καταστρώνοντας σχέδια για διεύρυνση των εργασιών της και ανάκτηση μέρους του μεριδίου αγοράς που απώλεσε τα προηγούμενα χρόνια.

Προς υλοποίηση αυτών των σχεδίων θα πραγματοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 6,9 εκατ. ευρώ, η οποία εγκρίθηκε την Παρασκευή σε έκτακτη Γενική Συνέλευση. Το ποσό που θα αντληθεί τελικά, θα εξαρτηθεί από την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών και από τη συμμετοχή υφιστάμενων και νέων μετόχων.

 Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών θα καθοριστεί με απόφαση του ΔΣ, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά,

Ολόκληρο το ποσό της αύξησης θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των κεφαλαίων κίνησης.

Θα προηγηθεί εξυγίανση του ισολογισμού με εξάλειψη-διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών: Η ονομαστική αξία της μετοχής θα μειωθεί από € 1,60 σε € 0,24 και η διαφορά των 43,2 εκατ. ευρώ που θα προκύψει, θα συμφηψισθεί με ζημίες προηγούμενων χρήσεων, οι οποίες θα σβηστούν από τον ισολογισμό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης