Διεθνή

Αποσύρεται η Paypal από το σχέδιο για το ψηφιακό νόμισμα Libra


Φρένο θέτει η Paypal στο σχέδιο του Facebook να επεκτείνει το ψηφιακό νόμισμα Libra, καθώς αποσύρεται από το σχετικό σχέδιο.
Σε ανακοίνωσητης εταιρείας αναφέρεται ότι «η απόσυρση από τον όμιλο Libra Association και η διακοπή των σχετικών δραστηριοτήτων  αποφασίστηκαν επειδή η Paypal εστιάζει στις βασικές της δραστηριότητες, που αφορούν την παροχή  χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε πληθυσμούς που υποεξυπηρετούνται».

Εκπρόσωπος του κολοσσού  δήλωσε στους Financial Times ότι η διοίκηση της Paypal εξέφραζε φόβους ότι η δημιουργία κρυπτονομίσματος θα διευκόλυνε την  διακίνηση μαύρου χρήματος.

Μετά την αποχώρηση της Paypal το project δημιουργίας του ψηφιακού νομίσματος αρχίζει να «τρίζει». Οι 27 εναπομείναντες υποστηρικτές της Association θα προσφέρουν συνολικά 10 εκατομμύρια δολάρια για το σχέδιο και θα ορίσουν ένα συμβούλιο.
Παράλληλα, θα υπογράψουν συμβόλαιο συμμετοχής και θα οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους στο σχέδιο  σε μια συνάντηση που θα γίνει στη Γενεύη στα μέσα Οκτωβρίου.
Κατά πληροφορίες ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, μεγάλες τραπεζικές εταιρείες, όπως η Visa, η Mastercard και η Stripe έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μη συμμετάσχουν στην δημιουργία και στην κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος, εξαιτίας της καχυποψίας με την οποία αντιμετωπίζεται από τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ και πολλών χωρών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης