Τράπεζες

Attica Bank: Ενδιαφέρον από Ellington και Thrinvest για συμμετοχή στην ΑΜΚ


Ολο και πιό σύνθετο γίνεται το παζλ της ΑΜΚ της Attica Bank, καθώς υπάρχουν πλέον δύο υποψήφιοι επενδυτές πρόθυμοι να εισφέρουν κεφάλαια και να αποκτήσουν τον έλεγχο της τράπεζας από κοινού με το ΤΜΕΔΕ.

Μετά την επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος από το επενδυτικό σχήμα Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου μέσω της Thrinvest Holdings, η Ellington έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι "παραμένει στο παιχνίδι", δηλώνοντας ότι είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στην ΑΜΚ, εφ' όσον τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας της με το ΤΜΕΔΕ. Το αμερικανικό fund απέστειλε ήδη σχετική επιστολή και αναμένει τις εξελίξεις.

Το ζήτημα πλέον είναι πώς θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με την κατανομή μέρους  των κεφαλαίων της ΑΜΚ στην κάλυψη ζημιών από τιτλοποιήσεις. Από τον τρόπο κατανομής θα εξαρτηθεί αν η Ellington θα επωμιστεί πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, αλλά το ΤΜΕΔΕ βρίσκεται [πλέον σε καλύτερη θέση, καθώς η συμμετοχή της Ellington. δεν θα είναι πλέον απαραίτητη για να καλυφθεί η ΑΜΚ, εφ' όσον συμμετέσχει ο όμιλος Καϋμενάκη-Μπάκου-Εξάρχου.

Σε ανακοίνωση της η Ellington αναφέρει ότι

  • «Ανεξάρτητα και παράλληλα με το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών επενδυτών σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και την είσοδό τους στο μετοχικό σχήμα, η Ellington επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να διερευνήσει τη δική της συμμετοχή στην προσπάθεια εξυγίανσης της τράπεζας, με μία και μόνη προϋπόθεση: την τήρηση των συμφωνηθέντων στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των μετόχων».

   Είχε προηγηθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό από την Attica Bank για το ενδιαφέρον της Thrinvest Holdings  να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τραπεζας.

   «Η Attica Bank, σε συνέχεια των ανακοινώσεων της που αφορούν την εγκριθείσα και υπό υλοποίηση αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι έλαβε σήμερα από την εταιρεία Thrinvest Holdings Ltd επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή της τελευταίας σε αυτή. Η Διοίκηση της Τράπεζας αξιολογεί την επιστολή και το περιεχόμενο της», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα