Επιχειρήσεις

Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή της κοινοπραξίας Mytilineos-Vinci


Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΔΗΣΥ) απέρριψε την προσφυγή που είχε καταθέσει η κοινοπραξία Vinci –Mytilineοs, κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΑΙΠΕΔ για τη παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η κοινοπραξία Vinci-Μytilineos ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που ανακήρυξε την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προτιμητέο επενδυτή για την παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που κατήλθε αυτόνομα στον διαγωνισμό, αλλά με option εκ των υστέρων συμμετοχής της First Sentier κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά-3,27 δισ.ευρώ και κρίθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ προτιμητέος επενδυτής. Πάνω από 3 δισ.ευρώ αλλά χαμηλότερη από αυτή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ήταν η προσφορά του σχήματος Mytilineos-Vinci (3,1 δισ).

Ενδιαφέρον για τη νέα σύμβαση, που θα έχει διάρκεια 25 ετών, εκδήλωσαν οι σημαντικότερες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και ξένοι όμιλοι-funds. 

Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, η διαδικασία του διαγωνισμού θα προχωρήσει κανονικά, ωστόσο, μένει να φανεί αν η κοινοπραξία Vinci –Mυτιληναίος δώσει συνέχεια και προσφύγει στο ΣτΕ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα