Ενέργεια

ΔΕΗ: Διαγωνισμός για το νέο μέγα φωτοβολταϊκό πάρκο 550 MW στην Πτολεμαΐδα


Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου οι οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν προσφορές σχετικά με την κατασκευή, από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, νέου μέγα φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα.

Χθες κοινοποιήθηκε η προκήρυξη για το έργο δυναμικότητας 550 MW και προϋπολογισμού 216 εκατ. ευρώ, το οποίο βγήκε χ, δίνοντας ώθηση στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗΑΝ με ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα ηλιακής ενέργειας στην ΕΕ.

Πρόκειται για ένα έργο, που Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα τρέξει το εν λόγω έργο μέσω PPA, δίχως λειτουργική ενίσχυση, ενισχύοντας τα διμερή συμβόλαια.

Στους όρους του διαγωνισμού επισημαίνεται πως το έργο προβλέπει την μελέτη, τα έργα πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια, την μεταφορά, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ονομαστικής ισχύος 550 MW, καθώς και την καταβολή πριμ 2,5% επί του αρχικού συμβατικού τιμήματος στον ανάδοχο, εφόσον το πάρκο παραδοθεί κατά 60 ημέρες νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο μέγα-φωτοβολταϊκό πάρκο στην Πτολεμαίδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα παραδοθεί σε δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΔΕΗ