Επιχειρήσεις

Δεν τα χάνουν όλα στην Τουρκία Intralot/Κόκκαλης


Στις… καθυστερήσεις προσπαθεί η Intralot του ομίλου Κόκκαλη να ανατρέψει το σε βάρος της αποτέλεσμα που διαμορφώνεται στη μεγάλη τουρκική αγορά, με την αρνητική έκβαση του διαγωνισμού για την εκχώρηση άδειας διαχείρισης αθλητικού στοιχήματος.

Κατέθεσε ένταση, ζητώντας να επανεξετασθεί η προσφορά της αντίπαλης κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχουν ο όμιλος Demiroren – ανερχόμενη επιχειρηματική δύναμη στην Τουρκία, με στενούς δεσμούς με το καθεστώς Ερντογάν – και η αμερικανική Scientific Games.

Η ένσταση εξετάζεται και η τύχη της θα γίνει γνωστή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Αν και δεν στερείται βάσιμων επιχειρημάτων, οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει είναι πολύ μικρές, καθώς η Intralot και οι Τούρκοι εταίροι της βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα πανίσχυρο γκρουπ οικονομικών συμφερόντων και πολιτικής ισχύος.

Ανεξάρτητα πάντως από το αποτέλεσμα, ακόμη κι αν απορριφθεί η ένσταση και η άδεια δοθεί στην αντίπαλη κοινοπραξία,  ο όμιλος Κόκκαλη δεν θα βρεθεί εκτός τουρκικής αγοράς, αλλά θα διατηρήσει περίπου τον μισό από τον σημερινό τζίρο της στη γειτονική χώρα

  • Η Intralot  θα διαχειρίζεται το online  στοίχημα μέχρι και τον Αύγουστο που λήγει η σύμβαση της.
  •  Παράλληλα θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της στο διαδικτυακό στοίχημα μέσω της θυγατρικής εταιρείας Bilyoner, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία μετοχών (50,01%).

Επισημαίνεται ότι η Bilyoner έχει μερίδιο περίπου 40% στην τουρκική αγορά διαδικτυακού στοιχηματισμού. Πέρυσι κάλυψε το 55% του συνολικού κύκλου εργασιών που πραγματοποίησε ο όμιλος Intralot  στην Τουρκία, εισφέροντας το 42% των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα