Οικονομία

ΔΙ.Μ.Ε.Α.: Δημιουργείται «σήμα διαφάνειας» για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις από τη


Η αύξηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, συμπεριλαμβανομένου και του παράνομου ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και η δημιουργία ενός «σήματος διαφάνειας» για τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις είναι ο επόμενος στόχος της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς - ΔΙ.Μ.Ε.Α. όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής της Χαράλαμπος Μελισσινός.

Όπως σημειώνει ο κ. Μελισσινός, σχετικά με τους ελέγχους στο ηλεκτρονικό εμπόριο, ήδη είναι εντατικοποιημένοι ενώ δημιουργείται ένα «σήμα διαφάνειας», το οποίο θα παρέχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα το αποκτούν «ηλεκτρονικές» επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν απασχολήσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες για θέματα απάτης και παράνομης εμπορίας και διακίνησης αγαθών.

Επιπλέον, για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού της ΔΙ.Μ.Ε.Α., στη μάχη της κατά της διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων, βρίσκονται σε εξέλιξη προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ σημαντική βοήθεια θα αποτελέσει η χρηματοδότηση ύψους άνω των 16 εκατ. ευρώ, από το project «Combating illegal trade and protecting intellectual property» που περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι η ΔΙ.Μ.Ε.Α., μέσα σε ένα χρόνο δραστηριότητας, έχει καταστρέψει πάνω από 100.000 τεμάχια και επιπλέον περίπου 2 τόνους παράνομων εμπορευμάτων και οδήγησε στη διαγραφή 26 ιστοσελίδων ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών και, όπως προσθέτει «το αμέσως επόμενο διάστημα, εντατικοποιεί τους ελέγχους σε ολόκληρη την επικράτεια».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης