Οικονομία

Ελλάδα - Γαλλία: Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας & εφαρμογών


Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διοργανώνει τη Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, φόρουμ με αντικείμενο τις επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας & εφαρμογών

Οι πολιτικές της ελληνικής, της γαλλικής και της ευρωπαϊκής κυβέρνησης ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της διαστημικής βιομηχανίας. Τόσο το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας, όσο και η στρατηγική της Ευρώπης, προβλέπουν επενδύσεις μέσω των πολλών εφαρμογών της.

Στο φόρουμ συμμετέχουν καταξιωμένοι ομιλητές, από την Ελλάδα και τη Γαλλία, εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών και εταιρειών των δύο χωρών. Εκπρόσωποι των Υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης & Εμπορικής Ναυτιλίας, όπως επίσης κι ο Chief Operating Officer, της  CNES, του μεγαλύτερου οργανισμού διαστημικών μελετών όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως, υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών εταιρειών από την Airbus, την Thales Alenia Space, καθώς κι από την AEROSPACE VALLEY. 

Η ψηφιακή μετάβαση, που προβλέπεται στο ελληνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, η επίδραση των διαστημικών τεχνολογιών σε χερσαίες και θαλάσσιες πρακτικές (mobility, connectivity, 5G, κλίμα, μέσα ενημέρωσης, earth observation) καθώς και οι διάφορες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα που έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση,  όπως η ανάπτυξη δικτύου 5G, ο εκσυγχρονισμός του κεντρικού δικτύου και των υπηρεσιών Cloud, η θαλάσσια στρατηγική μέσω του διαστήματος, τα νέα συστήματα παρατήρησης της γης και της θάλασσας, θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν.

Στόχος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η παρουσίαση της τεχνολογίας, της στρατηγικής των ελληνικών και ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών με σκοπό τη δημιουργία εμπορικών συνεργειών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εταιρειών.  Παράλληλα με το forum  θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών και φορέων. 

Για περισσότερες πληροφορίες www.ccifhel.org.gr.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις