Κοινωνική Ευθύνη

Ελληνικός Χρυσός: Μία πλήρης υποτροφία και εκπαιδευτικά προγράμματα για τη νέα γενιά του Δήμου Αριστοτέλη


Η χώρα μας την τελευταία δεκαετία έχει αντιμετωπίσει κρίσεις, όπως η οικονομική, η ενεργειακή, αυτή της πανδημίας με αποτέλεσμα τα περισσότερα νοικοκυριά, να έρχονται αντιμέτωπα με μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους, ενώ ταυτόχρονα η χώρα μας συνεχίζει να καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην ΕΕ, το οποίο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat τον Μάρτιο ανήλθε στο 12,9%, το δεύτερο υψηλότερο στη ευρωζώνη, ύστερα από εκείνο της Ισπανίας (13,5%).

Παρ' όλα αυτά, ύστερα και από τη ραγδαία αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας τα τελευταία χρόνια, επικρατεί μια αισιοδοξία σχετικά με την κινητικότητα στην αγορά εργασίας, ωστόσο οι ελλείψεις ταλέντων και κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού δημιουργούν έντονο προβληματισμό στους εργοδότες, ο οποίοι παρά το διψήφιο ποσοστό ανεργίας, δυσκολεύονται να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Το φαινόμενο της έλλειψης ταλέντων έχει καταστίσει επιτακτική την ανάγκη έγκαιρης ανάπτυξης δεξιοτήτων για την επιτυχία στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί αυτή η ευελιξία είναι η ανάπτυξή τους, μέσω εκπαίδευσης και κατάρτισης υψηλού επιπέδου. Η πρόσβαση όμως σε τέτοιου είδους εκπαίδευση είναι ακόμα περιορισμένη, ειδικά στην ελληνική επαρχεία, λόγω αρκετών παραγόντων, μεταξύ των οποίων ο οικονομικός, αλλά και αυτός της πρόσβασης.

Αντιλαμβανόμενη αυτό το φαινόμενο και με γνώμονα την ανάπτυξη και ανάδειξη της περιοχής που τη φιλοξενεί, η Ελληνικός Χρυσός, η εταιρεία που λειτουργεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη βορειοανατολική Χαλκιδική, υλοποιεί πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων εντός και εκτός του οργανισμού, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά του Δήμου Αριστοτέλη. Προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιεί σημαντικές δράσεις, στοχεύοντας στην ενδυνάμωση του τομέα της εκπαίδευσης στην περιοχή, είτε πρόκειται για έργα υποδομής, είτε για εκπαιδευτικά προγράμματα που αποτελούν ευκαιρίες ζωής για τους μαθητές της περιοχής. 

Anatolia Stem Center

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνικός Χρυσός πρόσφατα πρόσφερε μια εκπαιδευτική ευκαιρία ζωής, μέσω μιας πλήρους τριετούς υποτροφίας διδάκτρων και τροφείων, με διαμονή στο οικοτροφείο του Κολλεγίου Ανατόλια, σε έναν/μία τελειόφοιτο,-η μαθητή ή μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου για τη φοίτηση του/της και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενίσχυση της αριστείας του μαθητικού δυναμικού του Δήμου Αριστοτέλη, μέσω της παροχής του βέλτιστου δυνατού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος. Η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχονται θα αποτελέσουν ανεκτίμητα εφόδια στην μετέπειτα προσωπική, εκπαιδευτική, αλλά και επαγγελματική σταδιοδρομία και εξέλιξη του μαθητή ή της μαθήτριας.

Πρόγραμμα ρομποτικής STEM

Συμπληρωματικά, η εταιρεία υλοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια το καινοτόμο πρόγραμμα ρομποτικής και STEM, σε συνεργασία με την Eduact, προσφέροντας στα παιδιά και τους νέους της περιοχής την ευκαιρία να αναπτύσσουν γνωστικές, κοινωνικές και σωματικές δεξιότητες, αλλά και δεξιότητες δημιουργικής - κριτικής σκέψης, που θα τους καταστήσουν υπεύθυνους πολίτες του αύριο σε μια κοινωνία προοδευτικά εξελισσόμενη και απαιτητική.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα