Επιχειρήσεις

Ενισχύσεις σε ΜμΕ για κατοχύρωση πνευματικής ιδιοκτησίας


Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κατοχυρώνουν εμπορικά σήματα, σχέδια, υποδείγματα κλπ, θα επιχορηγούνται από ειδικό ταμείο  του ΟΒΙ (Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδικτησίας) για την κάλυψη μέρους της δαπάνης τους.

Το ταμείο (Ideas Powered for Business SME Fund) θ 'αρχίσει να λειτουργεί τον Ιανουάριο, με αρχικό κεφάλαιο 20 εκατ. ευρώ για επιχορηγήσεις.

 Σύμφωνα με έρευνες που διεξήγαγε το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), μόνο το 9% των ΜμΕ της ΕΕ είναι κάτοχοι δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας. Οι επιχειρήσεις αυτές εμφανίζουν τζίρο και κέρδη 33% υψηλότερα από τις ΜμΕ που δεν έχουν κατοχυρώσει σήματα.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜμΕ, προσφέρει οικονομική στήριξη υπό τη μορφή επιστροφής εξόδων για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1 500 ευρώ ανά επιχείρηση. Η πρώτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του 2021, θα ξεκινήσει στις 11 Ιανουαρίου 2021.

Το νέο πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Ideas Powered for Business " στο EUIPO, και αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για τη ΔΙ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις