Πολιτική

Έντονη φημολογία για ανασχηματισμό – Τι σχεδιάζει ο Μητσοτάκης


Στοχευμένες διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ετοιμάζει ο πρωθυπουργός - Σενάριο με απομπή Οικονόμου και επιστροφή Χρυσοχοϊδη στο υπ.Προστασίας του Πολίτη

«Φούντωσε» η φημολογία και αναζωπυρώθηκαν για σενάρια περί ανασχηματισμού που έχει σχεδιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα σχετικά σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, θέλοντας να διορθώσει έτσι τα κακώς κείμενα και να θέσει εκτός νυμφώνος τα υπουργικά στελέχη που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Την έντονη φημολογία περί ανασχηματισμού που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, «φούντωσε» το γεγονός ότι στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού δεν υπάρχει κάποια δραστηριότητα μέχρι την Παρασκευή, οπότε και θα μεταβεί στις Αιγές για να εγκαινιάσει το αναστηλωμένο Ανάκτορο του Φιλίππου του Β΄ και εν συνεχεία θα μεταβεί στα Χανιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων. 

Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα απομακρύνει από τη θέση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Γιάννη Οικονόμου, επαναφέροντας εκεί έναν παλιό γνώριμο,  τον νυν υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη θέση του υπ. Υγείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Εργασίας. Για τον υπουργικό θώκο του εργασίας ακούγονται τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, του Θόδωρου Ρουσόπουλος και του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη.

Επίσης εκτιμάται ότι θα αντικατασταθεί και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, που διαφώνησε ευθέως με την κυβερνητική γραμμή για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Παύλος Μαρινάκης. 

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα και, τις πλημμύρες που «έπνιξαν» τη Θεσσαλία, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη ΔΕΘ είχε αφήσει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να προχωρήσει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με στόχο αυτό να καταστεί πιο αποτελεσματικό. «Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν. Αξιολογούνται σε δύο επίπεδα. Μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική; Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού, δεν θα διστάσω να το κάνω», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά

Από τότε κύλησαν, βεβαίως, αρκετοί μήνες, ωστόσο μοιάζει πιθανό ο κ.Μητσοτάκης να επέλεξε την απαρχή του 2024 για να προχωρήσει στις εν εν λόγω αλλαγές.

Οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό, άλλωστε για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έχουν διατυπωθεί εδώ και καιρό, με αφορμή τα προβλήματα και την κακή απόδοση υπουργών και των χαρτοφυλακίων που έχουν αναλάβει. Ενόψει, μάλιστα, και των επερχόμενων ευρωκλογών που αποτελούν νέα ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιδιώξει να δώσει μια ισχυρή πολιτική ώθηση, ανανεώνοντας το κυβερνητικό προσωπικό και διορθώνοντας τις όποιες κακοτεχνίες...
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα