ΕΥΖην

Εορταστικό online πρόγραμμα από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος


Με γιορτινό πρόγραμμα συνεχίζει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τις προβολές της στην πλατφόρμα online.tainiothiki.gr.

Έως τις 10 Ιανουαρίου και με εισιτήριο 3 ευρώ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν online επιλογές από τους θησαυρούς της Ταινιοθήκης και συγκεκριμένα τους «Απάχηδες των Αθηνών» (1930) και, μαζί, ως δώρο, τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) (οι δύο ταινίες θα είναι διαθέσιμες για όλους χωρίς geo-blocking).

Το εορταστικό αφιέρωμα της Ταινιοθήκης περιλαμβάνει, επίσης, σινεφίλ ταινίες από τον σύγχρονο κινηματογράφο, με έξι ξεχωριστές κινηματογραφικές δημιουργίες, σε συνεργασία με τη Weirdwave.

Πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας από το 1978 έως το 2017, που ξεχωρίζουν θεματικά και αισθητικά. Έρχονται από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ (Κάνες, Βενετία, Βερολίνο, Τορόντο, Λοκάρνο) και κάποιες έχουν σημαντικές διακρίσεις στις αποσκευές τους.

  • Ποίηση χωρίς τέλος (Endless Poetry) του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι (Γαλλία-Χιλή)
  • Λουλούδια (Loreak) των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα (Ισπανία)
  • Ζάμα (Zama) της Λουκρέσια Μαρτέλ (Αργεντινή)
  • Επίσημη Ιστορία (The Official Story) του Λουίς Πουέντζο (Αργεντινή)
  • Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι (The Happiest Day in the Life of Olli Maki) του Γιούχο Κουοσμάνεν (Φινλανδία)
  • Η Χρονιά με τα 13 Φεγγάρια (In a Year with 13 Moons) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ (Γερμανία)

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης (http://www.tainiothiki.gr) και στη σελίδα της στο Facebook (https://www.facebook.com/tainiothikigr)

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης