Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει «ενημερωθεί διεξοδικά» για την «τραγική» επίθεση με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε καθολικό σχολείο στη Μινεάπολη της Μινεσότα.
«Ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να παρακολουθεί αυτή την τρομερή κατάσταση», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Καθολικό Σχολείο Ευαγγελισμού, με τοπικά μέσα να αναφέρουν πολλά θύματα. Ο κυβερνήτης της Μινεσότα, Τιμ Γουόλτς, έγραψε στο X: «Έχω ενημερωθεί για πυροβολισμούς στο σχολείο και θα συνεχίσω να σας ενημερώνω καθώς θα έχω περισσότερες πληροφορίες. Προσεύχομαι για τα παιδιά και τους δασκάλους μας, των οποίων η πρώτη εβδομάδα στο σχολείο αμαυρώθηκε από αυτή την τρομερή πράξη βίας».
Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις και ιατρικό προσωπικό. Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσε πως τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ο δράστης,είναι νεκροί και περίπου 20 ακόμη τραυματίστηκαν