Ελλάδα

Ισχυρή έκρηξη με στόχο αρχιφύλακα των φυλακών Διαβατών


Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα σε πολυκατοικία όπου διαμένει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων και αρχιφύλακας των φυλακών Διαβατών, μετά από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε δίπλα σε φρεάτιο ασανσέρ.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 2:10 τα ξημερώματα και σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο δράστης πυροδότησε τη βόμβα με βραδύκαυστο φιτίλι. Το ωστικό κύμα ήταν ιδιαίτερα ισχυρό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κτίριο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ τραυματίστηκαν δύο πολίτες.

Μια νεαρή γυναίκα που επέστρεφε με φίλη της από νυχτερινή έξοδο τραυματίστηκε από την ένταση της έκρηξης, ενώ ένοικος της πολυκατοικίας τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα, την ώρα που κοιμόταν στο υπνοδωμάτιό του.

Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη τρύπα στην είσοδο του κτιρίου, ενώ έσπασαν τζάμια και παράθυρα σε παρακείμενα διαμερίσματα, καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η ισχύς της βόμβας – που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περιείχε περίπου 3 κιλά εκρηκτικής ύλης – παραπέμπει σε οργανωμένη και στοχευμένη ενέργεια με σαφές μήνυμα εκφοβισμού προς τον αρχιφύλακα.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιτρομοκρατικής Καταπολέμησης της ΕΛ.ΑΣ., με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι αρχές εξετάζουν ως βασικό σενάριο την ύπαρξη ηθικού αυτουργού μέσα από τις φυλακές. Το αποκαλούμενο «ελληνικό FBI» έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες εντός σωφρονιστικών καταστημάτων, σε συνεργασία με την ΕΥΠ και τη Δίωξη Εγκλήματος, αναζητώντας ενδείξεις επικοινωνίας μεταξύ κρατουμένων και εξωτερικών συνεργών.

Οι Αρχές θεωρούν ότι το χτύπημα σχετίζεται άμεσα με το ρόλο του αρχιφύλακα στη διαχείριση πειθαρχικών θεμάτων και τη στάση του απέναντι σε εγκληματικά κυκλώματα εντός των φυλακών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις