Επιδιώκοντας να διευρύνει το πεδίο εργασιών της στην εμπορία αυτοκινήτων, η εισηγμένη εταιρεία μηχανών και οχημάτων "Πετρόπουλος" κινείται για την εξαγορά της "Τζώρτζης",ου είναι ο πρώτος εξουσιοδοτημένος dealer της Jaguar και της Land Rover στην Ελλάδα. Η συμφωνία έχει κλείσει με συμφωνημένο τίμημα 6,5 εκτ. ευρώ και απομένει η διευθέτηση επιμέρους όρων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
Η εταιρεία «ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι υπέγραψε συμφωνητικό «Σύνοψης Βασικών Όρων Συμφωνίας» (“Term Sheet”) με αντικείμενο την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας «ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.», του παλαιότερου σε λειτουργία εξουσιοδοτημένου μεταπωλητή λιανικής και συντήρησης οχημάτων Jaguar Land Rover για την Ελλάδα.
Η «ΤΖΩΡΤΖΗΣ.» πραγματοποίησε το έτος 2025 πωλήσεις ύψους €19εκ. Διαθέτει δύο καταστήματα σε λειτουργία, ένα κεντρικό στη Λεωφόρο Λαυρίου 99, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, και ένα υποκατάστημα στη Λεωφόρο Ερυθραίας 2, στη Νέα Ερυθραία Αττικής.
Η σχεδιαζόμενη Εξαγορά εντάσσεται στην στρατηγική επέκτασης της Εταιρείας στον τομέα της λιανικής εμπορίας και παροχής υπηρεσιών συντήρησης (service) οχημάτων Jaguar Land Rover, των οποίων η Εταιρεία είναι ο επίσημος εξουσιοδοτημένος εισαγωγέας τους στην Ελλάδα.
Η κατάρτιση της οριστικής συμφωνίας για την Εξαγορά τελεί υπό τις εξής προϋποθέσεις: (α) την επιτυχή ολοκλήρωση του υλοποιούμενου οικονομικού και νομικού ελέγχου, και (β) τη λήψη της τυχόν απαιτούμενης εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς και των τυχόν περαιτέρω απαιτούμενων διοικητικών εγκρίσεων.
Η αξία Εξαγοράς έχει προσδιοριστεί στο συνολικό ποσό των €6,5 εκ.
Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.