ΕΥΖην

"Evergreen Architecture", λεύκωμα με κτήρια που έχουν στον πυρήνα τους... τη φύση


Καθώς το δομημένο περιβάλλον εξακολουθεί σε όλον τον κόσμο να διεισδύει στα φυσικά οικοσυστήματα, πολλοί αρχιτέκτονες έχουν αρχίσει να αλλάζουν την προσέγγισή τους για να δημιουργήσουν οικίες και γραφεία, παίρνοντας υποδείξεις από την ίδια τη φύση.

Ο τόμος "Evegreen Arcitecture: Overgrown Buildings and Greener Living" που εξέδωσε προσφάτως ο εκδοτικός οίκος Gestalten είναι μια επισκόπηση αρχιτεκτονημάτων (ιδρύματα, κατοικίες, σε αγροτικές περιοχές, σε αστικές περιοχές) που είναι σε απευθείας διασύνδεση με τα περιβάλλοντά τους· πρότζεκτ ή σχέδια που χρησιμοποιούν πράσινες στέγες, κάθετους κήπους, ουρανοξύστες με εκατοντάδες δέντρα.

Στην έκδοση παρόν είναι το The Farmhouse, η αρχιτεκτονική σύλληψη του Chris Precht για τριγωνικές αρθρωτές δομές οι οποίες μπορούν να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη και όπου ο κόσμος μπορεί να καλλιεργεί για την τροφή του.

Επίσης, ο 30 ορόφων πύργος Urban Forest που σχεδίασε ο Koichi Takada για το Μπρισμπέιν, με σχεδόν 400 διαμερίσματα πίσω από κυματοειδή μπαλκόνια καλυμμένα με 1.000 δέντρα και 20.000 γηγενή φυτά της Αυστραλίας.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το Bosco Verticale, το εξαιρετικά δημοφιλές ζεύγος πύργων που σχεδίασε ο Stefano Boeri για το Μιλάνο. Ούτε ο Eden, ο πύργος με τα φυτεμένα μπαλκόνια που σχεδίασε για τη Σιγκαπούρη ο Thomas Heatherwick.

Στις σελίδες του λευκώματος βρίσκει κανείς τα Biesbosch Museum Island του γραφείου Studio Marco Vermeulen, Kö-Bogen II του γραφείου Ingenhoven Architects, 24 Verde του Luciano Pia, Second Home Holywood του γραφείου SelgasCano, The Red Roof του γραφείου TAA Design και άλλα.

Στον σύνδεσμο https://us.gestalten.com/products/evergreen-architecture ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ρίξει μια ματιά στην έκδοση.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης