Αγορές

Ευρωαγορές: Άνοδος στο ξεκίνημα των συναλλαγών


Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών και αναμένεται να ολοκληρώσουν με άνοδο μια ευμετάβλητη εβδομάδα καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε μετοχές που έχουν σφυροκοπηθεί από τους φόβους για την παραλλαγή Όμικρον, αν και τα κέρδη ήταν υποτονικά εν αναμονή της ανακοίνωσης μηνιαίων στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,5% στις 10:21 ώρα Ελλάδας, αφού κινείτο μεταξύ κερδών και απωλειών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας εν μέσω ανησυχιών για τον πιθανό αντίκτυπο από την παραλλαγή του κορονοϊού στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι μετοχές των εταιριών ταξιδίων κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 2,3%, παρά τους νέους περιορισμούς στη Γερμανία, την Ολλανδία και άλλες χώρες με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου παραλλαγμένου στελέχους.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου ενισχύθηκαν κατά 1%, ακολουθώντας την πορεία των τιμών του αργού, ύστερα από την ανακοίνωση της ομάδας ΟΠΕΚ+ ότι θα επανεξετάσει τις αυξήσεις στην παραγωγή πριν από τη επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του στην περίπτωση που η Όμικρον πλήξει τη ζήτηση.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις