Ελλάδα

Φωτιά στη Σταμάτα: Σενάριο για εμπρησμό εξ αμελείας - Νέα προσαγωγή μελισσοκόμου


Σε νέα προσαγωγή μελισσοκόμου προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσι της έρευνας για την φωτιά στη Σταμάτα. Πρόκειται για ακόμα έναν μελισσοκόμο , ο οποίος μέχρι στιγμής αρνείται κάθε εμπλοκή του στην έναρξη της φωτιάς. Ωστόσο, σε εμπρησμό εξ αμελείας αποδίδουν αρχές και κάτοικοι σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη, τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, είχαν  γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι πρώτες τέσσερις προσαγωγές.  Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς. Αρμόδιες πηγές λένε ωστόσο , πως η φωτιά ξεκίνησε- κατά πάσα πιθανότητα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμών κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η φωτιά «μαζεύτηκε» σχετικά γρήγορα και δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

O Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Σταμάτα, ανέφερε πως γίνονται έρευνες για το ενδεχόμενο εμπρησμού, ενώ κάτοικοι για εμπρησμό έκαναν καταγγελίες κάτοικοι της περιοχής.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παράλληλα, τόνισε πως «οι ανακριτικές αρχές ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς, πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα».