Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Γιατί έδωσε 5,6% σε διεθνείς επενδυτές με discount


Πολλαπλούς στόχους επιτυγχάνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την επιτυχή ολοκλήρωση του placement μροχών της, που διενεργήθηκε χθες και προσείλκυσε το ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών: Ενισχύει τη ρευστότητα της, διευρύνει τη μετοχική της βάση, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις επιχειρηματικές προοπτικές της

Οι μέτοχοι δεν επηρεάζονται, δεδομένου ότι δεν αλλάζει ο συνολικός αριθμός μετοχών, καθώς με την έκδοση  των 6 εκατ. νέων μετοχών που διατέθηκαν στο placement, ακυρώνονται ισάριθμες που κατείχε η εταιρεία στο χαρτοφυλάκιο της.

Λόγω του μεγάλου επενδυτικού ενδιαφέροντος και των πολλών προσφορών που υπήρξαν από διεθνείς επενδυτές υψηλής "ποιότητας" εκδόθηκαν και διατέθηκαν τελικά 6 εκατομμύρια μετοχές, αντί των 5 εκατ. που προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η τιμή διάθεσης διαμορφώθηκε σε 13,20 ευρώ, 5,70%.χαμηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή.

Στο placement συμμετείχε ομάδα 10 μεγάλων επενδυτών από Ευρώπη και ΗΠΑ. Πολλές προσφορές κατατέθηκαν επίσης από διεθνή χαρτοφυλάκια που που είχαν αγοράσει παλαιότερα μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τις διακρατούν και τώρα ενισχύουν τις θέσεις τους.

Μετά την κατανομή των μετοχών του placement το ποσοστό των ξένων θεσμικών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσεγγίζει το 26%. Αμετάβλητο παραμένει το ποσοστό του βασικού μετόχου Γ. Περιστέρη (φωτο)

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η ολοκληρωθείσα ιδιωτική τοποθέτηση των 6.000.000 μετοχών  σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της Εταιρείας, βελτιώνει την ελεύθερη διασπορά των μετοχών, ενώ επίσης παρέχει επιπρόσθετα κεφάλαια που θα ενισχύσουν το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρείας και θα προσδώσουν περαιτέρω αξία στην Εταιρεία και στους μετόχους της.

Παράλληλα, η διασπορά και η μετοχική βάση της Εταιρείας διευρύνεται με τη συμμετοχή περισσότερων θεσμικών επενδυτών, η οποία αναμένεται να έχει θετική επίδραση στην εμπορευσιμότητα των μετοχών της Εταιρείας".

Στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι στόχοι της κίνησης ήταν: η

  -  Αύξηση της ελεύθερης διασποράς των μετοχών
  -  Περαιτέρω διεύρυνση της ήδη ισχυρής μετοχικής βάσης της εταιρείας, με τη συμμετοχή περισσότερων διεθνών θεσμικών επενδυτών
  -  Θετική επίδραση στην εμπορευσιμότητα της μετοχής
  - Εξασφάλιση επιπρόσθετων κεφαλαίων, που θα ενισχύσουν το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου και θα προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στον Όμιλο και τους μετόχους του.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα