Οικονομία

Γεωργιάδης: Θα μπουν μπουλντόζες μέχρι το τέλος του χρόνου στο Ελληνικό


Στο ενδεχόμενο μείωσης των πλεονασμάτων, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, μιλώντας, επίσης, για την επένδυση στο Ελληνικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Πάντα υπάρχει “παράθυρο”. Κάθε διαπραγμάτευση είναι ανοιχτή εάν κάνεις σωστά τη δουλειά σου. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλει να “πουλήσει αντίσταση” ή να συγκρουστεί με την Ευρώπη όπως έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Κυβέρνηση μας θα εφαρμόσει άμεσα και γρήγορα μεταρρυθμίσεις που θα επιβεβαιώσουν τη βούλησή μας να μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε μια επιχειρηματικά φιλική χώρα. Αυτό θα προκαλέσει αύξηση του ΑΕΠ και τότε, από θέση ισχύος και αξιοπιστίας, θα γίνει συζήτηση για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και θα επιτευχθεί. Πρώτα θα κάνουμε τη δουλειά μας και μετά θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος».  

Όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, σημείωσε: «Ήταν εξαιρετικά θετική η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ. Δείχνει μια γενική αλλαγή νοοτροπίας της χώρας σε όλα τα επίπεδα και στέλνει ένα πολύ καλό μήνυμα σε όλους τους επενδυτές. Δουλεύουμε ασταμάτητα. Πραγματοποιήσαμε σήμερα πολύωρη σύσκεψη με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για να συζητήσουμε όλα τα θέματα.  Είναι ένα πολύπλοκο θέμα όσον αφορά την ελληνική γραφειοκρατία. Είναι τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ), για κάθε μία από τις οποίες απαιτούνται εφτά συναρμόδια υπουργεία. Είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Οι ΚΥΑ θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μέσα στο καλοκαίρι, μετά θα πρέπει να διενεργηθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο, να εφαρμοσθεί ο νόμος περί της διανομής των μετοχών, να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών και η έναρξη του έργου. Το Ελληνικό θα προχωρήσει και όπως έχω ήδη πει, θα μπουν μπουλντόζες μέχρι το τέλος του χρόνου».  

Κλείνοντας, ο υπουργός μίλησε και για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα, σημειώνοντας: «Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά, τα αποτελέσματα θα φανούν γρήγορα. Σήμερα ανακοινώθηκαν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα από διάφορες επιχειρήσεις. Το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας αλλάζει, η Ελλάδα γίνεται μια επιχειρηματικά φιλική χώρα και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε απόψε από το συνέδριο του Economist».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις