ΕΥΖην

“Growth”, σειρά βιώσιμων ρούχων από την Eilat Mashiah


Την ελπίδα για συνύπαρξη ανθρώπων και φύσης εκφράζει η σειρά "Growth" της σχεδιάστριας μόδας και καλλιτέχνιδος Eilat Mashiah.

Συνδυάζοντας και φυσικά και συνθετικά υλικά, η Mashiah εισάγει τεχνικές δημιουργίας ενδυμάτων που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει στο σπίτι, ενώ ενθαρρύνει, παράλληλα, όλους να αναγνωρίσουν ότι η φύση είναι η απαρχή της ζωής.

Δύο βασικές τεχνικές εξέλιξε η Mashiah για την ολοκλήρωση της κολεξιόν: στην πρώτη, η σχεδιάστρια μόδας έβρασε ένα φυσικό υλικό, πριν το αλείψει πάνω σε συνθετικά δίχτυα. Στη δεύτερη μεγάλωσε βλαστάρια και κέντησε τις ρίζες μέσα στο συνθετικό δίχτυ.

Τα φυσικά υλικά είναι agar (φυτική ουσία από φύκια) και σπόρια chia ή, ταπιόκα, ριζόχαρτο και ανακυκλωμένους paper seeds.

Κάνοντας χρήση αυτών των υλικών, η Mashiah χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές ετοιμασίας τους, μαγειρεύοντάς τα σε σημείο βρασμού και, στη συνέχεια, εναποθέτοντας τα παρασκευάσματα που προέκυπταν πάνω στα συνθετικά δίχτυα και αφήνοντάς τα εκεί να στεγνώσουν.

Για τα συνθετικά δίχτυα, η σχεδιάστρια διάλεξε τούλι, παλιές γυναικείες κάλτσες, δίχτυα από PVC και ορυκτόμαλλο (χρησιμοποιείται σε μόνωση κτηρίων). Όσον αφορά τη δεύτερη τεχνική, φύτεψε και καλλιέργησε αμάρανθο, χλόη σιταριού και μικρά ραπανάκια.

Όπως σημειώνει το Designboom, όταν η φύση και οι άνθρωποι γίνουν ένα συμβιωτικό σύστημα, αυτή η ένωση δίνει, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, ελευθερία σκέψης και γαλήνη.

Η κολεξιόν "Growth" στόχο έχει να λειτουργήσει ως προσομοίωση αυτής της ίδιας της συνύπαρξης βιόσφαιρας και ανθρώπινης κουλτούρας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης