ΕΥΖην

"Hockney in Normandy", έκθεση στη Νέα Υόρκη


Τελευταία, ο David Hockney ζωγραφίζει στο iPad του και αυτές οι ζωγραφιές εκτίθενται αυτή την περίοδο στην γκαλερί Gray New York.

Η έκθεση "Hockney in Normandy" προσφέρει στον φιλότεχνο μια ματιά στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού του Βρετανού ζωγράφου στη Νορμανδία και στην ομορφιά της γύρω εξοχής.

Ο 83χρονος ζωγράφος περνά τα λίγα τελευταία χρόνια μαζί με τη σκυλίτσα του, τη Ρούμπι, στο σπίτι και στούντιο που απέκτησε στη Νορμανδία το αγόρασε όταν σε τριήμερες διακοπές στην περιοχή αποθαύμασε τα ανθισμένα λουλούδια και οπωροφόρα εκεί.

Με θέρμη αγκαλιάζει την τεχνολογία και το 2009 άρχισε να ζωγραφίζει στο iPhone του. Όταν αργότερα την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το iPad, πέρασε σε αυτό το μέσο.

«Υπήρχε μεγάλο αβαντάζ σε αυτό το μέσο γιατί (η οθόνη) είναι με οπίσθιο φωτισμό και μπορούσα να ζωγραφίζω στο σκοτάδι. Δεν χρειαζόταν καν να σηκωθώ από το κρεβάτι» εξομολογήθηκε για τη μέθοδό του, στο λεύκωμα ζωγραφιών στο iPad που εκδόθηκε τον Ιανουάριο του 2020 με τίτλο «My Window».

Ο Χόκνεϊ πάντα γιόρταζε την άνοιξη όλα τα χρόνια που ζούσε μεταξύ Λος Άντζελες και Γιόρκσιαρ (στο Ηνωμένο Βασίλειο), και η έκθεση στη νεοϋορκέζικη γκαλερί το υπενθυμίζει αυτό. Μαζί με τις ζωγραφιές του στο iPad, εκτίθεται και μια σειρά χαρακτικών από τοπιογραφίες που είχε κάνει με μελάνι σε χαρτί.

Για αυτά, έγραψαν από την Gray New York: «Το 2019, καθώς εξοικειωνόταν με τον χώρο γύρω από το στούντιό του στη Νορμανδία – ένα κτίσμα του 17ου αιώνα, με χοντρό ξύλο, στέγη από κόκκινες σανίδες, λιμνούλα και έναν σωρό ανθισμένους θάμνους – ο Hockney ξεκίνησε με μελάνι και μπλοκ ζωγραφικής και όλο αυτό κατέληξε σε μια σειρά έργων σε χαρτί στα οποία απεικονίζεται η ειδυλλιακή ύπαιθρος που τον περιτριγύριζε».

Η έκθεση «Hockney in Normandy», η οποία είναι επισκέψιμη μόνον κατόπιν ραντεβού, ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου.

Προσφέρεται όμως διαδικτυακή επίσκεψη σε αυτήν, στην ακόλουθη διεύθυνση:

https://www.richardgraygallery.com/viewing-rooms/hockney-in-normandy#tab:thumbnails;tab-2:thumbnails;tab-5:thumbnails

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης