Η αύξηση της μεσαίας τάξης, από 525 εκατομμύρια σήμερα στην Ασία σε πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια μέχρι το 2030, σύμφωνα με EY-θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη ζήτηση για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με το οικονομικό κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς ανατολάς. Για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μιας νέας βάσης των καταναλωτών και να στηρίξει την ανάπτυξή της, ο χρηματοπιστωτικός τομέας πρέπει να προσπαθήσει για την καλύτερη ενσωμάτωση των αρχών της υπεύθυνης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, διαχειριστές επενδύσεων, οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
Η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής Οικονομικών το Μάρτιο, που φιλοξενείται από την Τράπεζα Negara της Μαλαισίας, διοργανώθηκε από το Ίδρυμα RFI και συνδιοργανώθηκε από τη Μέση Ανατολή Global Advisors, θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση του πώς ισλαμική χρηματοδότηση μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία και υποστήριξη μιας ακμάζουσας μεσαίας τάξης στις αναδυόμενες αγορές.
Η αυξανόμενη οικονομική δύναμη στις αναδυόμενες αγορές, και ιδιαίτερα στις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας-είναι κρίσιμης σημασίας για επενδυτές που ενσωματώνουν την περιβαλλοντική, την κοινωνική και τη διακυβέρνηση (ESG) και πρέπει να αναζητήσει τις αυριανές βιώσιμες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητήσουν στρατηγικές για τη στήριξη χωρίς αποκλεισμούς χρηματοπιστωτικού τομέα και την οικονομική ανάπτυξη.
Μιλώντας πριν από τη σύνοδο κορυφής, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος RFI, Blake Goud, είπε πως «πολλοί επενδυτές ψάχνουν για ανάπτυξη σε αγορές που έχουν αναπτύξει μια κουλτούρα αποταμίευσης και των εγχώριων χρηματοπιστωτικών αγορών με ισχυρή συμμετοχή λιανικής. Η επέκταση της χρηματοοικονομικής ένταξης μέσω ισλαμικής χρηματοδότησης μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία αυτών των προϋποθέσεων οι οποίες υποστηρίζουν μια αυτοτροφοδοτούμενη κύκλο της χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής ανάπτυξης. "