Επιχειρήσεις

Η Coca Cola απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της CCBC Αιγύπτου


Στην εξαγορά του 52,7% της CCBC Αιγύπτου προέβη η Coca-Cola HBC, από την MAC Beverages Limited, με το τίμημα να φτάνει τα 304 εκατ. δολάρια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα: «Μετά την ανακοίνωσή της στις 12 Αυγούστου 2021, η Coca-Cola HBC AG (“Coca-Cola HBC”) ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς από την κατά 100% θυγατρική της, Coca-Cola HBC Holdings BV (“CCH Holdings”), περίπου 52,7% της Coca-Cola Bottling Company of Egypt SAE (“CCBCE”) από τη MAC Beverages Limited (“MBL”) και ορισμένα από τα συνδεδεμένα με αυτήν μέρη έναντι μετρητών 304 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, με την επιφύλαξη ορισμένων προσαρμογών του ισολογισμού. Ένα επιπλέον ποσό κέρδους μπορεί να καταβληθεί με βάση τις οικονομικές επιδόσεις της CCBCE το 2021. 

Ο κ. Abdul Galil Besher, ο σημερινός εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE, θα παραμείνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος της CCBCE. Η συναλλαγή με την MBL περιλαμβάνει επίσης την πιθανή απόκτηση από την CCH Holdings, στην ίδια τιμή ανά μετοχή που θα καταβληθεί στην MBL, άλλου μεριδίου περίπου 2,8% από ορισμένους άλλους μετόχους μειοψηφίας, σύμφωνα με συμφωνίες που θα συναφθούν σε εύθετο χρόνο.

Επιπλέον, ένα μετατρέψιμο δάνειο που εκδόθηκε σε θυγατρική της The Coca-Cola Company (ο “Πωλητής TCCC”) από την CCBCE, μετατρέψιμο σε νέες μετοχές CCBCE, μεταβιβάστηκε στην CCH Holdings έναντι τιμήματος μετρητών περίπου 22 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ (το οποίο ισούται με το ανεξόφλητο κεφάλαιο και τους μη καταβληθέντες τόκους). 

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς από την CCH Holdings του 42% περίπου της CCBCE από τον πωλητή TCCC, η οποία επίσης ανακοινώθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα, ανεβάζοντας τη συνολική ιδιοκτησία της CCH Holdings στην CCBCE στο 94,7%. 

Η εξαγορά δίνει στην Coca-Cola HBC πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μη αλκοολούχων έτοιμων προς κατανάλωση (“NARTD”) στην Αφρική κατ’ όγκο, με βάση την υπάρχουσα κλίμακα στην Αφρική και αυξάνοντας την έκθεση της Coca-Cola HBC σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής ανάπτυξης. Υπάρχει μια σημαντική ευκαιρία να αξιοποιήσετε τις αποδεδειγμένες δυνατότητες της Coca-Cola Τρία Έψιλον για τη διαδρομή προς την αγορά και την 70ετή εμπειρία της λειτουργίας σε αναδυόμενες αγορές για να αυξήσετε τη διείσδυση στο χαρτοφυλάκιο επωνυμίας της The Coca-Cola Company και να προωθήσετε την ηγετική θέση στην κατηγορία». 

Όπως δήλωσε ο CEO της Coca-Cola HBC, Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, «είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε την CCBCE στον όμιλό μας. Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες για αυτή την επιχείρηση, καθώς θα ξεκλειδώσει σημαντικές ευκαιρίες στην κατηγορία NARTD στην Αίγυπτο. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Coca-Cola Company και η MBL και είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μέρος της ιστορίας ανάπτυξης του συστήματος της Coca-Cola στην Αίγυπτο».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα