Επιχειρήσεις

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καταργεί και αλλάζει τα πλαφόν δανεισμού


Οι δανειακές ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την ανάληψη εκμετάλλευσης της Εγνατίας και της Αττικής Οδού, αναγκάζουν  την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να τροποποιήσει τους όρους του κοινού ομολογιακού δανείου του 2021, καταργώντας και αναπροσαρμόζοντας τα πλαφόν δανεισμού.

Με τις ψήφους μιάς μικρής μειοψηφίας (29,5%) ομολογιούχων που παρέστησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση, οι όροι του δανείου τροποποιήθηκαν ως εξής:

  • Καταργήθηκε ο όρος ότι «καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι την Περίοδο Υπολογισμού που λήγει την 31.12.2023, ο Δείκτης Συνολικού Δανεισμού προς Ίδια Κεφάλαια δεν θα υπερβαίνει το 3». Αυτός ο δείκτης δεν θα υπολογίζεται πλέον
  • Τροποποιήθηκε ο όρος ότι «καθ’ όλη την Διάρκεια του Δανείου, οι Χρηματοοικονομικές Υποχρεώσεις της εταιρείας δεν θα υπερβαίνουν το 1,1 δισ. ευρώ». Το πλαφόν αυτό θα ισχύει μέχρι τις 31.12.2023. Για τη συνέχεια αναπροσαρμόζεται σε 1,9 δισ. ευρώ.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση ομολογιούχων που ενέκριναν αυτές τις αλλαγές, συμμετείχαν ομολογιούχοι εκπροσωπούντες 88.542 ομολογίες, επί συνόλου 300.000.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα